Bijbeltekst

Psalm 68:20

30 juni 2023
·
2 minuten lezen
Psalm 68:20

Sommige mensen beseffen niet dat zij redding en een Redder nodig hebben als het hen voor de wind gaat en leven vanuit hun eigen kracht en succes. Anderen weten niet waar ze hun redding vandaan moeten halen als ze (diep) in de problemen zijn geraakt of heel eenzaam zijn.

Het maakt mij verdrietig als ik mensen ontmoet die opstandig en negatief in het leven staan en een gevangene zijn geworden van hun eigen situatie zodat zij het Evangelie afwijzen.

Er zijn momenten in mijn leven geweest dat ik opstandig was omdat het leven mij veel pijn had gedaan en een groot WAAROM op mijn netvlies geschreven stond. In die periode leerde ik dat een opstandige houding mij verwijdert van Gods Liefde. Mijn opstandigheid werd een barrière en kwam tussen God en mij in te staan. Ik kwam tot de ontdekking dat ik zelf de enige ben die deze barrière kan verbreken door mij om te keren en naar de Vader toe te gaan.

Als wij onze opstandigheid, onze eenzaamheid, ons verdriet en al onze vragen los willen laten, komt er weer ruimte om de Vader te ontmoeten. In Zijn Licht zal het opnieuw licht worden in ons leven en kunnen wij weer zingen:

Geprezen zij de Here, dag aan dag, draagt Hij ons. Die God is mijn heil. (Opwekking 411)

Al ben ik geknakt, ik zal niet breken. Wat beschadigd is in mijn leven, zal God herstellen. Hij kent ons verdriet en een verbroken hart veracht Hij niet. Wat vernederd is, zal Hij verhogen. Hij troost ons en als wij zwak zijn, tilt Hij ons op. Waar wij niet verder kunnen lopen, zal Hij ons dragen.

God is Liefde, Hij gaf Zijn Zoon om ons te bevrijden uit elke duistere periode van ons leven. Hij biedt ons redding en bevrijding aan van elke last die op ons drukt. God wil ons heel maken, Hij wil ons de kans bieden te leven zoals wij bij de Schepping zijn bedoeld. Deze kans is mogelijk in Jezus.

Niet vanuit onze eigen kracht, maar door Zijn Genade. Die God is ons Heil.

Deze Broodkruimel is geschreven door Annelies de Graaff.

Auteur
2
producten
·
16
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Vormgever
201
posts
Nog geen informatie beschikbaar.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels