Islam

14 Kruimels
De liefde laat niemand vrij
De liefde laat niemand vrij
Een zoektocht, vanuit de praktijk van een dominee, naar waarheid en recht bij atheïsten, moslims en christenen. Dit boek is onmisbaar als men hierover op een fundamenteler niveau wil doordenken. Een zoektocht naar waarheid en recht bij atheïsten, moslims en christenen Gerard Vrooland was een gewone dominee in een kerk, maar had een hart voor mensen die geen plek in een kerk vonden. Hij ging preken in de kroeg, kreeg nieuwe contacten en kocht een inloopruimte voor jong en oud. Er ontstond ‘Kerk op Straat’. Door discussie avonden met moslims en atheïsten werd hij gedwongen om door te denken over deze gesprekken. Uitspraken zoals: ‘God bestaat niet’, ‘Allah is één en Mohammed is zijn profeet’, ‘Jezus is Gods zoon en onze Verlosser’ zijn bekend en lijken voldoende om de verschillen tussen atheïsten, moslims en christenen aan te geven. Maar wat bedoelt de atheïst met God? Is Allah één? Hoe past Jezus in de Drie-eenheid? Was er een zondeval? Vragen die belangrijk zijn voor een gesprek met atheïsten en moslims, maar ook met christenen. Het boek van Gerard Vrooland is onmisbaar als men hierover op een fundamenteler niveau wil doordenken. Hij begreep dat alle keuzes worden bepaald door een vorm van liefde. Dat uitgangspunt vinden we in dit boek. We ervaren keuzes meestal als een vrije daad, maar atheïstische denkers beweren dat vrije keuze een illusie is. Moslims geloven dat zij beoordeeld worden op hun keuze. Tegelijk geloven zij dat Allah alles in het leven voorbeschikt heeft. Is er dan wel een vrije keuze? Ligt dit voor christenen anders of hebben zij ook geen vrije keuze? Als er geen vrije keuze is, is God dan wel rechtvaardig? Hoe gaan christenen, moslims en atheïsten om met recht en onrecht? Dit boek beschrijft een gewetensvolle zoektocht van een gelovige met fundamentele vragen. Hij zoekt vanuit de Bijbel antwoorden in theologie en wetenschap, maar is niet bang om flexibel om te gaan met de verschillende gegevens die hij op zijn zoektocht tegenkomt. Het is een boek om over door te denken. Eerder verscheen van de hand van Gerard Vrooland het boek ‘De kroeg als Gods akker’.
Wat christenen geloven & moslims niet begrijpen
Wat christenen geloven & moslims niet begrijpen
Christenen moeten met moslims in gesprek. Daar vragen zij om. Dat willen wij ook. Maar hoe? De islam pretendeert de definitieve, verbeterde versie te zijn van het christelijk geloof, en dit vraagt om een gedegen antwoord. De auteurs bieden daarvoor een aanzet op basis van hun jarenlange omgang met moslims. Zij zijn er allerminst van overtuigd dat we er met de islamitische profeet Mohammed en zijn Koran op vooruitgaan. Integendeel. Beginnend en eindigend bij Jezus Christus leggen de auteurs, tegen de achtergrond van de islamitische leer, uit wat christenen geloven maar moslims nooit begrepen hebben. Segers maakt aan de hand van de Tien Geboden duidelijk hoe heilzaam een op Christus georiënteerde ethiek is; De Vries gebruikt de zes geloofspunten van de islam om te laten zien hoe heerlijk de christelijke geloofsleer is. Dit boek is geschreven voor christenen, om hen toe te rusten voor het gesprek met moslims. De auteurs nodigen moslims van harte uit om mee te lezen.
De Islam begrijpen
De Islam begrijpen
Islam
9789089722669
Adrien Candiard De islam begrijpen. Of beter gezegd, waarom we er niets van begrijpen Al jarenlang worden we overspoeld met informatie en meningen over de islam. Zowel de tragische actualiteit van onze wereld als ook de diepe veranderingen binnen de Franse en Europese samenleving wijzen onophoudelijk in de richting van deze godsdienst. Kranten, internetsites en televisie-uitzendingen wijden er commentaren aan. Helaas, de paradox is: hoe meer uitleg, des te minder men er iets van begrijpt. Waarom kan men van de islam zoveel tegengestelde zaken zeggen? En hoe kunnen we toch het 'ware gezicht' van de islam achterhalen? Is het voldoende om de Koran te lezen? Kunnen we tot slot te weten komen hoe deze godsdienst - met een miljard gelovigen - onze levenswijze en de wereldvrede belaagt of verrijkt? In dit uiterst heldere boek legt Adrien Candiard uit, zonder alles te willen oplossen, waarom de islam niet eenvoudig is, maar hij geeft ons wel meer inzicht. Adrien Candiard (1982), opgeleid als historicus, trad toe tot de orde der Dominicanen en studeerde vervolgens theologie. In 2012 vestigde hij zich in Cairo, legde zich toe op het leren van Arabisch en behaalde zijn master in Islamstudies aan de Amerikaanse universiteit aldaar. Hij is verbonden aan het Dominicaans Instituut van Oosterse Studies.
Het cruciale onderscheid
Het cruciale onderscheid
Islam
Christendom
9789087189341
De auteur neemt je in Het cruciale onderscheid mee in zijn zoektocht naar de feiten. Want zijn er wel zoveel overeenkomsten? Zijn die overeenkomsten wel zo onschuldig als je denkt? En zijn God en Allah dezelfde, zoals zo vaak beweerd wordt? Met zijn 40-jarige werkervaring in tal van moslimlanden weet de auteur waar hij het over heeft. Hij vult zijn betoog dan ook regelmatig aan met voorbeelden die uit het leven gegrepen zijn. Dit boek biedt je dan ook een uniek inzicht in de islamitische wereld. Met een voorwoord van Jacob Hoekman. Evert Schut werkte 40 jaar voor Open Doors en bezocht tal van islamitische landen.
Strepen op z'n rug
Strepen op z'n rug
Islam
Adoptie
9789060679005
Hoe een Afrikaanse jongen met geweld uit zijn dorp wordt ontvoerd ? een waar gebeurd verhaal Een jongen uit het arme zuiden van Soedan wordt ontvoerd en verkocht aan een rijke moslim uit het noorden, die hem adopteert. Hij wordt ook moslim, mag studeren, krijgt alles wat een jongen kan begeren... Maar hij kan zijn moeder en zijn geboortegrond niet vergeten. Een ontroerend, waar gebeurd verhaal, opgeschreven door de fijngevoelige pen van Mirjam de Hoop. Zij schreef eerder De gesluierde parel - een bundel met sterk inlevende verhalen uit een islamitisch land.
Ik zocht Allah en vond Jezus
Ik zocht Allah en vond Jezus
Een nieuwe editie met extra hoofdstukken van ‘Ik zocht Allah en vond Jezus’ van Nabeel Qureshi (1982-2017). Qureshi vertelt in dit boek over zijn bekering tot het christendom. Hij groeit op in een islamitisch gezin, maar dromen, vrienden en veel studie overtuigen hem van de historiciteit van Jezus. Dit boek biedt diepe inzichten in de islam en in de innerlijke strijd van een moslim die zoekt naar de waarheid. Nu met een nawoord van zijn vriend Mark Mittelberg, een terugblik van zijn echtgenote Michelle Qureshi en een gesprek tussen David Wood en Nabeel Qureshi.
God
God
Als God bestaat, waarom is hij dan onzichtbaar? Wanneer duiken de eerste goden op in de geschiedenis? Hebben joden, christenen en moslims het over dezelfde God? Is God een persoon, een energie om een scheppingsprincipe? En als het een persoon is, waarom dan bijna altijd een man? In 'God?'gaat Frédéric Lenoir op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen. Lenoir houdt een meeslepend betoog, zonder dat hij de feiten uit het oog verliest. En als toegift geeft hij zijn persoonlijke overtuigingen prijs. 'Lenoir heeft zijn brede kennis van de wereldreligies samengevat in een zeer toegankelijk boek over God.' - Volzin
Allah of Jezus?
Allah of Jezus?
Allah of Jezus?' is het vervolg op Nabeel Qureshi's succesvolle eerste boek 'Ik zocht Allah en vond Jezus'. Qureshi schrijft over zijn zoektocht naar de antwoorden op vragen als: de Koran of de Bijbel? Mohammed of Jezus? Jihad of de kruistochten? Stierf Jezus aan het kruis en stond hij op uit de dood? Is Mohammed een profeet of God? Een leerzaam en persoonlijk boek over een thema dat nu actueler is dan ooit. Nabeel Qureshi groeide op in Pakistan en verhuisde later naar Amerika. Hij groeide op in een liefdevol islamitisch gezin, maar bekeerde zich na steeds sterker wordende twijfels tot het christendom. Hij groeide uit tot een bekende auteur die de islam van binnenuit kent.
God de Vader of Allah de Verhevene
God de Vader of Allah de Verhevene
Wie liefde heeft voor moslims wil hen leren kennen. Om hen te kennen moet je weten wat hen drijft. Mede door gespreksgroepen met moslims heeft de auteur de islam en de moslims beter leren begrijpen, maar kwam hij ook tot de ontdekking dat Satan, beproeving en lotsbestemming door Allah gebruikt worden op een manier die vreemd is aan het christendom. Ook als rechter verschilt Allah enorm van de God van de Bijbel. Dit boek is ontstaan uit het verlangen om te zien waarmee God bezig is onder moslims. Moslims staan dichter bij christenen dan atheïsten of mensen die aannemen dat er iets is tussen hemel en aarde. Wie liefde heeft voor moslims wil hen leren kennen. Om hen te kennen moet je weten wat hen drijft. Wie dat wil weten, moet zich bezig houden met de Koran. Als uitgangspunt voor dit boek heeft de schrijver de boodschap van de Koran vergeleken met de boodschap van de Bijbel. Tijdens gesprekken met christenen en moslims heeft de auteur ontdekt dat bepaalde moslims heel dicht bij het christendom staan en bepaalde christenen vastzitten aan vormen van islamitisch denken. Dit boek helpt christenen om scherper te zien waar de grenzen tussen christendom en islam lopen.
Ik ga leven
Ik ga leven
Islam
9789044646870
‘Muziek mag niet, daten is verboden, het hebben van vrienden van het andere geslacht is onwettig, je leuk kleden en opmaken is ongepast, ’s avonds buiten zijn is niet geoorloofd, “vieze, immorele” films en series kijken is onaanvaardbaar (en dan bedoel ik geen porno, gewoon een film waarin wordt gezoend), het vieren van verjaardagen of andere heidense feestdagen mag niet, werken met mannen kan niet en ook uitgaan en feesten op festivals is verboden.’ Opgroeien in een streng islamitisch gezin betekent voor Büsra dingen stiekem doen. Stiekem make-up en sieraden dragen, laat thuiskomen, met jongens afspreken en alcohol serveren in een restaurant. Maar het betekent vooral: voortdurend vragen stellen. ‘Moet ik leven als een kamerplant? Moet ik in een huwelijk treden waar alle seks uit is geramd nog voordat het begonnen is, omdat mijn verwekkers een volstrekt humorloze, bloedeloze en Koranvaste lul voor mij hebben uitgekozen? En dan veranderen in een broedkip zoals alle vrouwen om me heen? En de rest van mijn bestaan op die manier slijten? Is dat waarvoor ik leef? Is God dan blij met mijn tragedie?’ In een ongekend eerlijk relaas onderzoekt Büsra met veel humor de grenzen van haar geloof en de gemeenschap waar ze in opgroeit. Als er iemand geen blad voor de mond neemt, is het Büsra wel. Lale Gül (1997, Kolenkitbuurt, Amsterdam) studeert Nederlands aan de VU. Tot haar zeventiende ging ze in het weekend naar een Koranschool van Stichting Milli Görüş. In haar autobiografische debuutroman Ik ga leven betwist ze alles wat ze daar geleerd heeft en meer. ‘Zeer grappig geschreven.’ Arnon Grunberg ‘Een moedig boek dat lof verdient.’ Özcan Akyol ‘Een geheel eigen stijl, bitter-geestig en ongegeneerd.’ Kees ’t Hart
De vijf religies van de wereld
De vijf religies van de wereld
Overzicht van de de grote religies hindoeïsme, boeddhisme, jodendom, christendom en islam In ‘De vijf religies van de wereld’ beschrijft godsdienstwetenschapper Henk Schouten beknopt de oorsprong, bronnen, leer, leefregels en stromingen van hindoeïsme, boeddhisme, jodendom, christendom en islam. Ook belicht hij de verschillen en overeenkomsten tussen de wereldreligies.‘De vijf religies van de wereld’ bevat verder een lijst van de belangrijkste begrippen uit deze godsdiensten.
Jezus' liefde delen met moslims
Jezus' liefde delen met moslims
Een praktische gids voor christenen om het evangelie met moslims te delen. ‘Jezus’ liefde delen met moslims’ van Fouad Masri en Stan Guthrie is een handleiding voor christenen die het goede nieuws over Jezus met moslims willen delen. Fouad Masri deelt zijn eigen ervaringen met evangelisatie onder moslims, en moedigt christenen aan om over de verschillen heen te stappen. Elk hoofdstuk bevat praktijkverhalen, gesprekstips en Bijbelse antwoorden op vragen die leven bij moslims, en sluit af met een opdracht of een gebed. Het boek geeft lezers bruikbare en respectvolle manieren om vriendschappen te initiëren en rekening te houden met de moslims. Het is een toegankelijke stap-voor-stap gids om het gesprek aan te gaan met moslims over Jezus, het geloof en de Bijbel.
De afvallige
De afvallige
Islam
Vervolging
9789058042033
'Allah, bent u echt genadig? vroeg Nasiry zich opnieuw af, terwijl hij op weg was naar de wijngaard die zijn leven voor altijd zou veranderen. Daar lag een landmijn op de loer in de ongelijke plukjes vegetatie onder een halve centimeter aarde…' Nasiry groeit op in het Afghanistan van de jaren 60 en 70. Als zoon van een arme vrouw staat hij onderaan de maatschappelijke ladder en wordt hij slecht behandeld. Hoe kunnen zijn familieleden als vrome moslims leven, maar tegelijkertijd haatdragend zijn? Die vraag is maar een van de twijfels die Nasiry bij de islam heeft. Er lijkt weinig van te kloppen, dus gaat hij op zoek naar iets anders. En dat vindt hij, maar niet zonder gevaar… In 'De afvallige' lees je Nasiry’s schokkende en indrukwekkende levensverhaal. Hoe hij van schaapsherder in hoeder van zijn vijandige volksgenoten verandert. Geen makkelijke weg, maar wel de weg van een discipel van Jezus Christus. Een weg van levensbelang. Auteur en voormalig journalist Cristian Nani is sinds 2015 werkzaam als directeur van Open Doors Italië. Hij heeft al jaren een hart voor de vervolgde kerk en zoekt vervolgde christenen graag persoonlijk op in Afrika, het Midden-Oosten, Azië en Latijns-Amerika. Dit boek is ook beschikbaar als e-book.
Hoe kijken joden, christenen en moslims naar elkaar?
Hoe kijken joden, christenen en moslims naar elkaar?
Jezus wordt in de Koran vermeld als belangrijke profeet, Abraham en Jakob zijn bekende Bijbelse figuren, voor zowel joden als christenen. Zijn sommige delen van de Heilige Schriften toevallig van elkaar afgeleid of drukken ze een wezenlijke band uit? Van het prille begin tot vandaag loopt er een breuklijn tussen godsdiensten die alle één God belijden. De joden werden al snel als 'godsmoordenaars' bestempeld omdat ze Jezus aan het kruis hadden laten nagelen. Moslims en christenen stonden meermaals met getrokken zwaarden tegenover elkaar, niet alleen in de kruistochten. Israëli's en Palestijnen leven op gespannen voet in het Heilig Land. Toch staan joden, christenen en moslims op spiritueel en moreel vlak dichter bij elkaar dan ze misschien zelf beseffen. Hoe kijken de volgelingen van Mozes, Jezus en Mohammed nu eigenlijk naar elkaar? Welke ideeën bieden hun respectieve tradities om al dan niet de dialoog aan te gaan en duurzame vrede te stichten? De auteur grasduint in teksten van de drie wereldreligies en laat enkele denkers van vroeger en nu aan het woord. Hij stoot op belangrijke verschillen, gaat op zoek naar de context van controversiële schriftteksten, brengt nuances aan. Maar vooral zoekt hij uit of het jodendom, de islam en het christendom naar elkaar zijn toegegroeid en welke pogingen er worden ondernomen om hun delicate driehoeksverhouding achter zich te laten. Jan Van Eycken is priester van het aartsbisdom Mechelen- Brussel met specifieke opdracht voor de interreligieuze dialoog in Brussel.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels