Religieuze & Theocratische ideologie

3 Kruimels
Hierna
Hierna
In deze boeiende cultuurgeschiedenis verdiept Catherine Wolff zich in de manier waarop mensen en culturen de hemel door de eeuwen heen hebben gekarakteriseerd. ‘Hierna’ van Catherine Wolff is een cultuurgeschiedenis van de hemel vanuit zowel religieuze als niet-religieuze visies. Welk beeld hebben we van de hemel? Wie of wat zouden we daar kunnen tegenkomen? In deze boeiende cultuurgeschiedenis verdiept Catherine Wolff zich in de manier waarop mensen en culturen de hemel door de eeuwen heen hebben gekarakteriseerd. Ze beschrijft hoe verschillende religies en geloofsovertuigingen dit idee hebben ingekleurd en hoe niet-religieuze invloeden vanaf de Verlichting tot de hedendaagse niet-religieuze visies op de hemel daarop hebben ingewerkt. Wat leeft er onder mensen en wat maakt hun opvattingen onderscheidend en opvallend? Hoe mensen de hemel zien en waarom we het er al duizenden jaren ideeën over hebben, zijn vragen die de kern van onze menselijkheid vormen, zegt Wolff, en zij beantwoordt ze met fascinerende details. ‘Prachtig geschreven, vakkundig onderzocht en meesterlijk gepresenteerd: deze reis langs hoe de hemel door de geschiedenis heen is begrepen, is absoluut fascinerend.’ James Martin SJ
God de Vader of Allah de Verhevene
God de Vader of Allah de Verhevene
Wie liefde heeft voor moslims wil hen leren kennen. Om hen te kennen moet je weten wat hen drijft. Mede door gespreksgroepen met moslims heeft de auteur de islam en de moslims beter leren begrijpen, maar kwam hij ook tot de ontdekking dat Satan, beproeving en lotsbestemming door Allah gebruikt worden op een manier die vreemd is aan het christendom. Ook als rechter verschilt Allah enorm van de God van de Bijbel. Dit boek is ontstaan uit het verlangen om te zien waarmee God bezig is onder moslims. Moslims staan dichter bij christenen dan atheïsten of mensen die aannemen dat er iets is tussen hemel en aarde. Wie liefde heeft voor moslims wil hen leren kennen. Om hen te kennen moet je weten wat hen drijft. Wie dat wil weten, moet zich bezig houden met de Koran. Als uitgangspunt voor dit boek heeft de schrijver de boodschap van de Koran vergeleken met de boodschap van de Bijbel. Tijdens gesprekken met christenen en moslims heeft de auteur ontdekt dat bepaalde moslims heel dicht bij het christendom staan en bepaalde christenen vastzitten aan vormen van islamitisch denken. Dit boek helpt christenen om scherper te zien waar de grenzen tussen christendom en islam lopen.
Blij te allen tijde
Blij te allen tijde
De brief van Paulus aan de Fillipenzen wordt vaak ‘de brief van blijdschap’ genoemd. Immers klinkt het als een refrein door deze hele brief: Verblijdt u te allen tijd! Er komen echter nog veel meer thema’s in deze brief aan de orde, waaronder nederigheid, eensgezindheid en onbezorgdheid. Daarmee is dit bijbelboek zonder meer pastoraal te noemen, na zoveel jaren nog. In dit boek bespreekt de auteur de brief aan de Filippenzen in twaalf korte hoofdstukken. Hij wil hiermee geen gedetailleerde uitleg geven, maar veeleer pastorale overwegingen bij de kernteksten uit dit bijbelboek. Daarmee is Blij te allen tijde een bemoedigend boek dat ook nog eens tot blijdschap stemt. Het is geschikt voor persoonlijke lezing en bespreking in kringen. Voor het laatste zijn gespreksvragen opgenomen. André F. Troost publiceerde in 1981 zijn eerste boek bij Uitgeverij Boekencentrum. In de veertig jaar daarna volgenden er vele publicaties: liederenbundels, dagboeken, meditaties, verhalen en theologische boeken. Ter gelegenheid van zijn 40-jarig auteurschap bij Uitgeverij KokBoekencentrum verschijnt Blij te allen tijde na vele jaren opnieuw.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels