Kerk

66 Kruimels
Back to basics
Back to basics
Evangelisatie
Kerk
9789023971795
Op missionair vlak is er binnen de kerken heel veel gaande. Veel gemeentes zijn in de afgelopen jaren gestart met bezinning op missionaire thema’s of met missionaire activiteiten. Op tal van plaatsen zijn ook pioniers gestart. Dit alles leidt bij predikanten en andere leidinggevenden in de kerk tot veel fundamentele theologische vragen. In dit boek komen belangrijke theologische vragen uit de missionaire praktijk in zeven thema’s aan de orde. Thema’s als: visie op Jezus, ‘zieltjes winnen’, de kerk, tellen of wegen, het belang van de context en de rol van de predikant. De auteurs willen het inhoudelijk gesprek over deze thema’s onder met name predikanten, kerkelijk werkers en andere leidinggevenden in de kerk stimuleren. Nynke Dijkstra-Algra is als predikant in algemene dienst werkzaam als specialist missionair werk voor de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. Sake Stoppels is wetenschappelijk beleidsmedewerker binnen de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk en universitair docent Praktische Theologie aan de Vrije Universiteit, Amsterdam. ‘Twee gepassioneerde auteurs geven in dit boek verhelderende en uitdagende introducties van zeven thema’s die ertoe doen. Ik hoop dat het lezen en bespreken ervan het missionaire karakter van uw gemeente verrijkt en verdiept.’ – René de Reuver, scriba Protestantse Kerk www.uitgeverijboekencentrum.nl
Daarom ga ik naar de kerk
Daarom ga ik naar de kerk
Dagelijks leven
Kerk
9789088972720
In dit boek zet de auteur op positieve wijze uiteen waarom we (weer) naar de kerk zouden moeten gaan. De aanleiding voor het schrijven van dit boekje is de coronatijd, waarin online diensten de reguliere samenkomsten dreigen te vervangen. De auteur wil vooral voor de huidige generatie dertigers een handreiking bieden om de kerk te blijven bezoeken. De kerk is een plaats van ontmoeting met God, met anderen en met jezelf. Bovendien is samenkomen een missionaire kans. In de kerk – huis voor je ziel, hart en hoofd – valt wat te beleven, oefen je jezelf in nederigheid en ontvang je een voorproefje van wat komen gaat. Naar de kerk gaan is een kunst. Dit boek helpt om de kunst (opnieuw) te beoefenen.
Krachtiger dan je denkt
Krachtiger dan je denkt
De opstandingskracht waarmee Jezus opstond uit de dood is in jou! Hoe zou de Kerk eruit zien als we dagelijks uit die opstandingskracht zouden leven? Beseffen we eigenlijk wel hoe overweldigend groot de kracht is die God ons geeft? Walfried Giltjes heeft passie voor een krachtige kerk. Als voorganger en spreker merkt hij dat christenen vaak juist geloven dat zij zwak zijn en maar weinig kracht bezitten. Walfried legt uit wat krachtige mensen zijn maar ook wat krachtige mensen niet zijn. Hij doet dat aan de hand van voorbeelden uit de Bijbel én uit zijn eigen leven. Een krachtige kerk bestaat niet uit krachtpatsers of superhelden die geen zwakte kennen, maar uit mannen en vrouwen die knielend hun leven overgeven aan Jezus. Een krachtige kerk is hongerig en nieuwsgierig naar het leven in volheid waar Jezus voor gekomen is. Verlang je naar een krachtig en betekenisvol leven? Dan is dit boek voor jou! Doelgroepen Christenen die tot hun bestemming willen komen Christenen op zoek naar kracht en levensvreugde Hongerige gelovigen Topics Eerlijke en open ontdekkingsreis Uitdagend en geloofsopbouwend Hoopvol OVER DE AUTEUR Walfried Giltjes (1977) is voorganger van ‘Shelter-Haarlem’, een evangelische gemeente in Haarlem. Walfried heeft passie voor een kerk die hongerig is naar meer van God. Hij is getrouwd met Maria en zij hebben drie kinderen in de tienerleeftijd. Walfried is graag buiten en houdt zich in zijn vrije tijd bezig met wandelen, zeilen en lekker eten.
Verlangen naar het goede leven
Verlangen naar het goede leven
Kerk zijn in de 21e eeuw. Hoe doen we dat? Dit boek kiest voor een vernieuwende insteek die tegelijk vertrouwd is omdat Woordverkondiging, doop en avondmaal er de basis van vormen. Samen lezen - samen delen - samen eten: dat is de kern van kerk-zijn. En dat kan op alle mogelijke plaatsen en in alle mogelijke vormen gestalte krijgen. Heel praktisch. Dicht bij mensen. Dicht bij God. Jos Douma laat in dit boek zien hoe we op zoek zijn naar het goede leven - en vooral hoe we dat kunnen leven - en hoe gemeenten dit goede leven kunnen vormgeven. J.R. (Jos) Douma (1968) is predikant van de gereformeerd-vrijgemaakte Plantagekerk in Zwolle en auteur van boeken op het gebied van geloofsopbouw en spiritualiteit. Hij spreekt regelmatig in kerken en op conferenties over deze onderwerpen.
Kerk vol kracht
Kerk vol kracht
Het boek ‘Kerk vol kracht’ bevat zeven lessen voor de kerk van nu vanuit het verhaal van Jozua. Zijn leven begon met een eenvoudig hartsverlangen naar God. Hij leerde de aanwezigheid van God te waarderen en werd daardoor gepositioneerd voor een leven vol krachtige overwinningen. Verlang jij naar een krachtige beweging van Gods Geest in deze tijd? Veel christenen verlangen naar een kerk vol kracht. Een kerk waar God zichtbaar aan het werk is tot zegen voor de wereld. Als de kerk weer volstroomt met Gods kracht, zal de wereld zien Wie Jezus is. Er bestaat geen tien stappen naar een krachtige kerk-recept. God geeft in Zijn Woord wel principes die haalbaar zijn voor iedere kerk en voor iedere gelovige. In dit boek deelt Ardjan de Boo vanuit het verhaal van Jozua belangrijke principes, die je zullen helpen om je geloofsleven te verrijken en nieuw leven in te blazen. Je ontdekt hoe je net als Jozua dynamische geloofsavonturen met God kunt beleven en wat leven onder de zegen van God volgens de Bijbel betekent. Het verhaal van Jozua bevat veel geloofslessen. We ontdekken hoe door grenzeloze gehoorzaamheid aan God onmogelijkheden in mogelijkheden veranderen. We worden uitgedaagd om na te denken over mentorschap en mentaliteit. Maar bovenal wordt ons verlangen om met God samen te werken aangewakkerd. Als de gemeente van Christus gaat samenwerken met God, zal niets onmogelijk blijken. De wereld wacht op een kerk vol kracht. Een kerk met maar één boodschap: God is goed!
Thuis
Thuis
Een toegankelijk boek over de kerk als thuis. In ‘Thuis’ gaat theoloog Bram van de Beek in op de betekenis van de kerk. Hij geeft antwoord op de meest prangende vragen die in een gemeente kunnen spelen. Wat is ook alweer de betekenis van de doop? En van het avondmaal? Waarom toch elke keer weer die preek? Bram van de Beek gaat ook in op praktische vragen. Hoe ga je om met kerkverlaters? Hoe geef je het jeugdwerk vorm? Het is een toegankelijk boek in gewone taal om je kennis op te frissen; en om het er even bij te pakken, als er vragen komen. ‘Thuis’ kan gelezen worden als gevolg op ‘Ego’. Tijdens de Nacht van de Theologie 2022 werd de Theologie Oeuvreprijs toegekend aan Bram van de Beek vanwege zijn grote bijdrage aan de Nederlandse theologie.
Feedback in de kerk
Feedback in de kerk
Kerk
9789043527125
'Feedback in de kerk' van Paulien Vervoorn is een boek vol aansprekende ideeën om van elkaar te leren. In de kerk wordt met vrijwilligers gewerkt, in kerkenraden, commissies, projectteams. Maar vrijwillig is nooit vrijblijvend. Daarom is het belangrijk om ook in vrijwilligersorganisaties en kerken en gemeenten feedback op elkaar te geven. Maar hoe doe je dat? Paulien Vervoorn geeft opdrachten en tips om elkaar goede en opbouwende feedback te geven, zodat er ook in de kerk van elkaar geleerd kan worden. Eerder schreef Paulien Vervoorn o.a. 'Hartelijk getalenteerd' en 'Geloofwaardig spreken'.
Tot Gods eer
Tot Gods eer
Kerk
Protestantisme
9789023954606
Er verandert veel in de kerk: er wordt geëxperimenteerd, gepionierd en veel gediscussieerd. Door dit alles is er voor veel gemeentes verwarring als het gaat om de liturgie. Dit was voor de Protestantse Kerk reden om liturgie op haar agenda te zetten. De liturgiewetenschapper Marcel Barnard schreef op verzoek van de kerkleiding een gespreksboek, voor predikanten, kerkenraden en gemeenteleden. In dit boek, beschrijft hij de protestantse liturgie, licht hij de achtergronden ervan toe, en geeft hij een kleine protestantse theologie van de liturgie. Daarnaast laat hij zien uit welke verschillende tradities de protestantse liturgie wordt gevoed. Marcel Barnard is hoogleraar praktische theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam en aan de Universiteit van Stellenbosch, Zuid Afrika, en hoogleraar liturgiewetenschap aan de Vrije Universiteit.
Viva de kerk!
Viva de kerk!
Hoop voor de kerk, dat is wat we nodig hebben! In 'Viva de Kerk' onderzoekt Henk Stoorvogel hoe de kerk van Jezus Christus in de komende vijftien jaar aan impact kan winnen om het evangelie met kracht uit te dragen, juist in deze snel veranderende 21e eeuw. Hij kiest hiervoor een inspirerend voorbeeld: de eerste kerk in Antiochië. Naast de kerk van Jeruzalem groeide de kerk van Antiochië snel uit tot invloedrijk centrum van woordverkondiging en missionaire kiemkracht. Henk Stoorvogel bestudeerde deze kerk en kwam tot tien kenmerken die kerken helpen om vitaal te blijven en hun missie concreet te maken. Bij dit boek is materiaal voor gespreksgroepen gemaakt, zodat men in de gemeente of kerkgemeenschap samen op zoek kan naar Gods bedoeling voor de lokale kerk.
Zeven brieven uit de wereldkerk
Zeven brieven uit de wereldkerk
Zeven kerkleiders uit het netwerk van GZB, KerkInActie en Verre Naasten komen aan het woord. Ze houden de kerk in Nederland een spiegel voor: om te bemoedigen, uit te dagen en te inspireren. De kerk in West-Europa heeft het moeilijk. Lange tijd gold het Westen als een christelijk werelddeel. De kerk speelde een centrale rol in de samenleving. Zendelingen en missionarissen trokken vanuit het Westen de wereld in om het goede nieuws te brengen. Die tijd lijkt voorgoed voorbij. Kerken zijn in zwaar weer terechtgekomen. Geloven in God is niet meer vanzelfsprekend en jongeren haken af. Op andere plekken in de wereld groeit en bloeit de kerk. Wat is het geheim van kerken in Afrika, Azië en Latijns-Amerika? Hoe kijken niet-Westerse christenen tegen de situatie van de kerk in het Westen aan? Wat zouden wij kunnen leren? Heeft de kerk in Nederland nog toekomst? In dit boek komen zeven kerkleiders uit het netwerk van GZB, KerkInActie en Verre Naasten aan het woord. In zeven brieven houden ze de kerk in Nederland een spiegel voor: om te bemoedigen, uit te dagen en te inspireren.
Samen jong
Samen jong
Kerk
Gemeente & Kerk
9789043537612
Een praktisch boek over kerk zijn met jong en oud, gebaseerd op toonaangevend onderzoek. Samen jong van Sabine van der Heijen, Vincenza La porta en Jan Wolsheimer is een belangwekkende uitgave over samen kerk-zijn met de blik op de toekomst. In de VS verscheen het toonaangevende boek Growing Young. De auteurs onderscheidden op basis van grootschalig onderzoek zes kernwaarden die voor kerkelijke gemeenten essentieel zijn om vitaal de toekomst in de gaan. Nu verschijnt een Nederlandse bewerking van dit boek. Samen jong werkt de kernwaarden van Growing Young uit en voorziet deze van praktijkvoorbeelden van een tiental jeugdwerkers en van praktische adviezen. Hiermee is de waardevolle inhoud van Growing Young ‘op maat gemaakt’ voor de Nederlandse kerken. ‘Een essentieel boek voor iedereen die wil bijdragen aan de kerk van morgen.’ – Tabitha van Krimpen, Jonge Theoloog des Vaderlands
Handboek Gereformeerd Kerkrecht
Handboek Gereformeerd Kerkrecht
Kerk
9789088972317
Kerkrecht en kerkorde zijn voor kerken van essentieel belang. Dat geldt voor het functioneren van de kerk naar binnen toe als geloofsgemeenschap, maar ook voor het functioneren van de kerk als onderdeel van de samenleving. Dit handboek beschrijft de geschiedenis, de theorie en de praktijk van het gereformeerde kerkrecht waarbij de actuele situatie van de kerk nadrukkelijk aan de orde komt. Het boek gaat in op de beginselen van de kerkordes die functioneren/van kracht zijn in de verschillende kerken die vanuit de Reformatie zijn voortgekomen, en is daarmee breed bruikbaar. Het boek is gericht op allen die actief in de kerk werkzaam zijn en voor studenten die zich op hun kerkelijke taken voorbereiden.
Kerkorde en generale regelingen van de Protestantse Kerk in Nederland
Kerkorde en generale regelingen van de Protestantse Kerk in Nederland
Kerk
Protestantisme
9789023955573
Deze uitgave bevat de volledig herziene uitgave van de kerkorde en generale regelingen van de Protestantse Kerk in Nederland (bijgewerkt t/m november 2018). Hierin zijn opgenomen: · de kerkorde · de ordinanties · de overgangsbepalingen · de generale regelingen Dankzij een uitgebreide inhoudsopgave en het register is deze uitgave zeer toegankelijk
Geschapen om te regeren
Geschapen om te regeren
Kerk
9789463691369
Mogen vrouwen leidinggeven in de kerk? In dit boek bespreekt Robert Plomp de overwegingen van christenen die pleiten voor verschillende posities voor vrouwen en mannen. Daartegenover onderbouwt hij zijn eigen visie dat we in de Bijbel juist lezen dat er in Christus geen onderscheid is tussen man en vrouw.
Betrokken in Gods missie
Betrokken in Gods missie
Een basisboek voor iedereen die geïnteresseerd is in missionair werk. Betrokken in Gods missie van Petra de Jong-Heins, Bert Roor, Jan van ’t Spijker en Willem van ’t Spijker is een basisboek voor missiologie voor studenten aan theologische opleidingen en werkers in de kerk. Het wil hen helpen om doordacht en positief betrokken te zijn bij Gods wereldwijde werk. Binnen de wereldwijde kerk en haar missionaire werk is veel in beweging. Traditionele benaderingen staan ter discussie, nieuwe visies dienen zich aan. Al deze veranderingen vragen om fundamentele doordenking. Daarin wil dit basisboek een handreiking doen. Het eerste deel bevat een verkenning van Bijbels-theologische grondlijnen, de geschiedenis van de zending en uitdagingen in de huidige culturele context. Deze lijnen worden in het tweede deel doorgetrokken naar actuele missionaire praktijken in en vanuit Nederland.
Goede wijn
Goede wijn
Kerk
Openheid
9789043521925
Waarderende gemeenteopbouw. Hoopvol. Stimulerend. Gewoon doen! De kern van kerk-zijn is vertrouwen. De kerken staan voor de vraag: hoe verder? Dit boek geeft hierop een concreet antwoord. Het belangrijkste is: zet een andere bril op en krijg zo oog voor het goede en waardevolle. En: ga in vertrouwen! \`Er gaat iemand met je mee. Dan volgt een beschrijving van de weg waarop deze waarden op een vanzelfsprekende manier realiteit worden. De weg van het vertrouwen. Dit boek loopt uit in een schets van de vertrouwensvolle gemeente. Zo n geloofsgemeenschap is voor de wereld van levensbelang.
Tweecomponentenkerk
Tweecomponentenkerk
Kerk
9789033826955
Maak kennis met de Tweecomponentenkerk. Een kerk van én én. Een kerk die vol is van waarheid én vol van genade. Die vol is van woord én vol van Geest. Die de blik naar binnen én naar buiten heeft. Die put uit de rijke traditie van alle generaties voor ons én tegelijkertijd openstaat voor vernieuwing. Die zich uitstrekt naar heelheid én gebrokenheid niet uit de weg gaat. In de praktijk van kerk-zijn zien we echter vaak een nadruk op een van die componenten en elke eenzijdigheid heeft zijn prijs. Het boek is geboren uit de ervaringen die in de eigen gemeente zijn opgedaan. Steeds opnieuw blijkt dat de verrijking van datgene wat al sterk in een gemeente is met meer van de andere component leidt tot een krachtige, aantrekkelijke en vitale kerk.
Schuurtjesvolk
Schuurtjesvolk
Kerk
Reformatorisch
9789087189396
Sommige mensen in onze kerk zagen nog steeds dat moeder hervormd was geweest. Aan de rode kousen die de meiden soms aan hadden. Of de vrolijke strikken in hun haar. Vader had van die praatjes geen last. Moeder wel. Die probeerde zich zo veel mogelijk te schikken. Helemaal verloochenen deed ze haar afkomst niet. Als ze een vrolijke bui had, deed ze op het harmonium een draaiorgel na. Of ze speelde een lied uit de bundel van Johannes de Heer. Een enkele keer liet ze zich ontglippen dat ze de preken in onze kerk wel goed vond, maar dat ze nooit aan de sombere omlijsting zou wennen. Het was ook wel een hele overgang, van de Grote Kerk in Schoonhoven naar het Schuurtje in Alblasserdam. In één generatie veranderde de wereld in een dorp. Tegelijk verdween het dorp als besloten gemeenschap, die zichzelf in alle opzichten kon bedruipen. In Schuurtjesvolk roept de auteur het dorpsbestaan van weleer tot leven, waarbij hij het verleden beschrijft zoals hij het beleefde toen het nog heden was. Hij doet dat vanuit zijn jeugdherinneringen aan Kinderdijk, waar hij opgroeide binnen een groot gezin dat was aangesloten bij een schuurkerk. Ook voor hen die tot een van de gevestigde kerken binnen de gereformeerde gezindte behoren, zal veel herkenbaar zijn.
De hemel op aarde
De hemel op aarde
Protestantisme
Kerk
9789043535205
'De hemel op aarde. Liturgie voor kerkgangers' van Kees de Ruijter is een populair-theologische uitgave waarin de belangrijkste aspecten van de liturgie worden behandeld. De hemel op aarde. Liturgie voor kerkgangers van Kees de Ruijter is een populair-theologische uitgave waarin de belangrijkste aspecten van de liturgie worden behandeld, met het oog op het gesprek in de gemeente. Hoe de kerkdienst eruitziet, dat staat al lang niet meer vast. Er zijn heel wat opties ontdekt en ontwikkeld om de eredienst vorm te geven. Dit heeft geleid tot verrijking, maar ook tot veel discussie. Dit boek wil de lezer helpen om het gesprek op een zinnige manier te voeren. De benadering van de auteur helpt om al die thema’s onderling te verbinden: achter alles wat mensen doen en meemaken in de kerkdienst is God bezig, die hier en nu genade uitdeelt en vrede sticht tussen mensen. Vanuit dat vertrekpunt kun je het gesprek zo voeren dat je elkaar niet kwijt raakt, maar samen verbonden wordt in Christus.
Geboeide Vleugels
Geboeide Vleugels
Corona
Crisis
Kerk
9789493161979
Geboeide vleugels als spiegel van kerkelijk leven in coronacrisis Als het niet of nauwelijks mogelijk is de kerkelijke vleugels uit te slaan, wat doe je dan als bisschop? De vrijheid om overal en nergens naar toe te gaan is beperkt, de kans om te handelen is aan zoveel regels gebonden. Gerard de Korte, de bisschop van ’s-Hertogenbosch, gaat toch vliegen door zijn bisdom. Hij doet dat met de pen en heeft slechts één doel: om zijn gelovigen een hart onder de riem te steken, met woorden uit de Bijbel, uit de traditie, uit zijn eigen leven die inspireren, met voorbeelden uit zijn bisdom die bemoedigen en verbinden. Zo is hij de kerken en de kloosters nabij met achttien brieven ter bemoediging en een speciaal woord rond Kerstmis. Geboeide vleugels, is de titel van deze bundel. En daarin komt ook de historicus in deze bisschop naar voren. Want hij legt vast wat de tweede en derde golf van corona (oktober 2020 tot september 2021) betekenen voor het kerkelijk leven en hoe het geloof juist nu van toegevoegde waarde kan zijn voor het dagelijks bestaan in Brabant. Daarmee is dit een bijzonder boek en tegelijk een vervolg op zijn eerste bundel in coronatijd, Het Verdriet van Brabant. Mgr. Dr. Gerard de Korte (1955, historicus en theoloog) is sinds 2016 bisschop van ’s-Hertogenbosch. Daarvoor was hij bisschop van Groningen-Leeuwarden en hulpbisschop in het aartsbisdom Utrecht.
Herkerken
Herkerken
Kerk
9789055605774
'Herkerken' laat zien hoe een periode van crisis en verandering, die in eerste instantie een kerk op scherp zet, met het juiste meebewegen kansen biedt om in te spelen op de uitdagingen van vandaag. Al geruime tijd vinden er maatschappelijke ontwikkelingen en kantelingen plaats die ook het kerk-zijn beïnvloeden. De coronacrisis heeft deze veranderingen extra zichtbaar gemaakt en versterkt. Maar voelen kerken de urgentie? En is er bereidheid tot aanpassen van hun koers? In 'Herkerken' nemen Remmelt Meijer en Peter Wierenga de belangrijkste uitdagingen voor de kerk van vandaag onder de loep. Aan de hand van scherpe vragen, theologische doordenking en praktijkverhalen trekken de auteurs lijnen naar een toekomst waarin kerken in beweging blijven en op zoek gaan naar een bijbelse en duurzame vorm van kerk-zijn. 'Herkerken' is een hartstochtelijk pleidooi voor de kerk als oefenplaats van de liefde. De auteurs laten zien hoe een periode van crisis en verandering uiteindelijk kansen biedt om als kerk de toekomst hoopvol tegemoet te treden.
Welkom in de voorhof
Welkom in de voorhof
Millennial-dominee David van der Meulen kwam bij zijn werk onder twintigers en dertigers tot een harde conclusie: Het evangelie ‘helpt’ hen niet. Ze hebben een al goed en gevuld leven en zien in ons Goede Nieuws geen toegevoegde waarde. En geen enkele kerk slaagt erin de brug naar hen te slaan. Tenzij... In dit boek schrijft de inmiddels bekende millennial-dominee over zijn ervaringen als pionier in het Amsterdamse concept ‘Licht Oud Zuid’ waar rond de kerk een ‘Voorhof’ is gecreëerd die aansluit bij de leefwereld van jonge mensen. Het is een nieuwe en aantrekkelijke manier voor de kerk om het binnenkerkelijke los te laten en de kerk uit te gaan; de voortuin in en dicht bij mensen zijn. Dit boek leert je allereerst hoe je er op uit moet gaan. Want vrijwel niemand komt naar je toe. Daarnaast laat het zien niet je eigen aanbod centraal staat, maar allereerst de vragen die twintigers en dertigers zelf hebben.Millenial-dominee: ‘Evangeliseren moeten we afleren'. David van der Meulen werkt als pionier en dominee tussen millenials in het project ‘Licht Oud Zuid’ in Amsterdam. Hiermee trekt hij veel media-aandacht. Er verschenen interviews onder meer in het Parool en op CIP.nl. Daarnaast is hij wekelijks live te horen op het seculiere station NH-radio.
In mij stroomt een rivier
In mij stroomt een rivier
Remonstranten benadrukken graag de diversiteit van hun spiritualiteit - 'Geloof begint bij jou'. Maar hoe zit het met hun voorgangers: wat betekent geloof voor hen? Het honderdjarig bestaan van het Convent van Remonstrantse Predikanten vormt voor vierentwintig remonstrantse predikanten een mooie aanleiding om iets te schrijven over de bron van hun spiritualiteit. De variëteit aan invalshoeken inspireert en geeft de lezer ruimte een eigen weg te gaan. De bijdragen zijn kwetsbaar en persoonlijk en de titels getuigen daarvan: van gordijnengel tot godsgeloof, van oude paden en diep verlangen tot een spiritueel rondje over het erf. Tegelijk weerspiegelen de teksten een tijd waarin het geloof in Nederland fundamenteel van plaats en karakter veranderd is. Voorgangers hebben daar dagelijks mee van doen. Hoe gaan zij ermee om en wat betekent het voor hun eigen geloofsontwikkeling? In mij stroomt een rivier laat zien dat remonstrantse predikanten net zo divers zijn als hun gemeenteleden én als diegenen die in de huidige samenleving op zoek zijn naar zin en betekenis. Tegelijk laat het zien hoe zij in die samenleving een stimulerende voortrekkersrol willen vervullen. In vrijheid en verdraagzaamheid.
Duurzaam & sociaal
Altijd retourneren & levenslange service
Gratis verzending vanaf €40,-
Hulp of advies nodig?
Vind je antwoord eenvoudig en snel op onze service pagina.
DagelijkseBroodkruimels Team
40.000+
volgers
45.000+
vind-ik-leuks
9,2/10
3953 beoordelingen
Thuiswinkel waarborg
Algemene voorwaardenPrivacyCookies
© 2014 - 2024 Dagelijkse Broodkruimels